Григор Димитров губи с 1-2 (6:1, 6:7, 6:7) от Стан Вавринка

...
Григор Димитров губи с 1-2 (6:1, 6:7, 6:7) от Стан Вавринка
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Григор Димитров бе разгромен след жестока битка! Гришо даде всичко от себе си,но…

Григор Димитров губи с 1-2 (6:1, 6:7, 6:7) от Стан Вавринка в среща от първия кръг на “Уимбълдън”.

Двубоят е седми сред двамата, като Григор има 4 победи, а една от тях е в Лондон, само че на шампионата в “Куинс клъб”. Българинът няма загуба от швейцареца от 2013 година, а при победа през днешния ден ще срещне италианеца Томас Фабиано, победил с 3-1 индиеца Юки Бамбри.

Първият сет стартира ужасно за Григор и продължи едвам 26 минути, като българинът се затрудни единствено във втория гейм, както и в шестия, който Вавринка си взе с подаване на нула за крайното 6:1. Димитров нямаше съвсем никакви проблеми, а за това му помогнаха и честите неточности на противника.

Вторият сет бе надалеч по-тежък за българина и 224-ият в света Вавринка му сътвори проблеми, като освен, че не разреши да изостане в резултата, а дори проби българина за 4:2. Григор съумя да се съвземе и върна пробива за 4:3, след което двамата взеха подаванията си и се стигна до 5:5. Швейцарецът съумя да поведе с 6:5, само че Григор стигна до тайбрек, измъквайки се от два сетпойнта на противника. В него обаче Гришо се пречупи след 3:3 и позволи загуба с 3:7.

Третият сет потегли доста добре за българина и след пробив преднината му на старта стана 3:0. При 5:3 в своя изгода Григор трябваше да реши всичко, само че позволи пробив, който Вавринка съумя да затвърди за 5:5, след което се стигна до следващ тайбрек в мача, откакто швейцарецът измъкна два сетпойнта. Въпреки това Вавринка още веднъж взе тайбрека с 6:5 и поведе с 2-1 в сетовете.

Четвъртият сет се разви гейм за гейм, като Гришо бе покрай пробив в третия и петия, само че Вавринка оцеля. Швейцарецът поведе с 5:4 след гейм на нула, а Димитров сервира за оставане в мача.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР